Ders Seçim Bilgilendirmesi

Değerli Öğrencilerimiz,

2018-2019 akademik yılından geçerli olmak üzere Havacılık Yönetimi Bölümü ders müfredatı değiştirilmiştir. Yeni ders müfredatı için tıklayınız. Ders seçimlerinin yayınlanan yeni ders müfredatına göre yapılması gerekmektedir.

Güncellenen ders müfredatına uygun olarak 2018-2019 Güz Dönemi Ders Programı oluşturulmuş olup tüm öğrencilerin bu programdaki derslere göre kayıt yapmaları gerekmektedir. Ders programı için tıklayınız.

Alttan dersleri olan ve yeni müfredatta bu dersleri göremeyen öğrencilerin ders kayıtlarını yapmadan önce kendilerine atanmış danışmanları ile görüşmeleri gerekmektedir. Danışman listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yüksekokulumuz Havacılık Yönetimi Bölümü ders seçimleri 17 ile 26 Eylül tarihleri arasında ubs.samsun.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Ders Kayıt Sistemi, 26 Eylül 2018 tarihinde 23:59 itibariyle ders kayıt ve onay işlemlerine kapatılacağından, ders seçimlerinin ilgili tarihe kadar tamamlanması gerekmektedir.

I. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine!

ubs.samsun.edu.tr adresi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak Kullanıcı ID ve şifresi oluşturmanız, Ders Müfredatında belirtilen I. Yarıyıl derslerini seçmeniz ve kesin kayıt için Danışman onayına göndermeniz gerekmektedir.

II. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine!

II. sınıf öğrencilerimiz güncellenmiş olan yeni ders müfredatına tabi olup, ubs.samsun.edu.tr adresi üzerinden mevcut kullanıcı ID ve şifreleri ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak yeni ders müfredatında belirtilen III. Yarıyıl derslerini seçmeleri ve kesin kayıt için Danışmanlarının onayına göndermeleri gerekmektedir. Alttan ders alan öğrencilerin ise müfredatta belirtilen dönem derslerini kayıtladıktan sonra kesin kayıt yapmadan önce Danışmanlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

III. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine!

III. sınıf öğrencilerimiz güncellenmiş olan yeni ders müfredatına tabi olup, ubs.samsun.edu.tr adresi üzerinden mevcut kullanıcı ID ve şifreleri ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak yeni ders müfredatında belirtilen V. Yarıyıl derslerini seçmeleri ve kesin kayıt için Danışmanlarının onayına göndermeleri gerekmektedir. Alttan ders alan öğrencilerin ise dönem derslerini seçtikten sonra kesin kayıt yapmadan önce Danışmanlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

IV. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine!

IV. sınıf öğrencilerimiz güncellenmiş olan yeni ders müfredatına tabi olup, ubs.samsun.edu.tr adresi üzerinden mevcut kullanıcı ID ve şifreleri ile Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak yeni ders müfredatında belirtilen VII. Yarıyıl derslerini seçmeleri ve kesin kayıt için Danışmanlarının onayına göndermeleri gerekmektedir. Alttan ders alan öğrencilerin ise dönem derslerini seçtikten sonra kesin kayıt yapmadan önce Danışmanlarına müracaat etmeleri gerekmektedir.

Not: Biletleme ve Rezervasyon-II dersinde Galileo (Travelport) rezervasyon sistemi (Smartpoint) gösterilecek olup, kontenjanı 25 kişiliktir. Travelport, ücret ödemesini gerçekleştiren öğrencilere, dönem sonunda sertifika sınavı planlayacaktır.